Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Skogens mat : en resa i litteraturens landskap" av Gert Klötzke? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Skogens mat : en resa i litteraturens landskap

Av Gert Klötzke, Karsten Thurfjell

Bok-
presentation:
Skogens mat : en resa i litteraturens landskap
Författar-
presentation:
Gert Klötzke

Även om dagens livsmedelsbutiker erbjuder all tänkbar mat så älskar vi fortfarande att hämta vår föda i skogen. Svampens, bärens, fiskens och viltets olika säsonger förorsakar ett antal myllrande folkrörelser ut i våra marker. Inte minst älgjaktenär en årlig passion som går tvärs genom samhällslagren, och många är historierna som berättas därom.
Man kan tvista om det är naturupplevelsen eller den föda man finner som är viktigast, men alla är nog överens om att det man hittar i skog och sjö smakar sällsynt gott. Det tycker förstås vår främste viltkock Gert Klötzke, som samlat många av sina bästa recept på allt som skogen ger, samtidigt som han frikostigt delar med sig av sina erfarenheter. För att ackompanjera rätterna har Karsten Thurfjell sammanställt smakprov från den svenska litteraturens jaktlag, fiskafängen, svamputflykter och bärplockningar, från Vilhelm Moberg tillLinda Olsson.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Lagerstatus: Definitivt slut

Även om dagens livsmedelsbutiker erbjuder all tänkbar mat så älskar vi fortfarande att hämta vår föda i skogen. Svampens, bärens, fiskens och viltets olika säsonger förorsakar ett antal myllrande folkrörelser ut i våra marker. Inte minst älgjakten går som en årlig konvulsion tvärs genom samhällslagren, och många är historierna som berättas därom.
Man kan tvista om det är naturupplevelsen eller den föda man finner som är viktigast, men alla är nog överens om att det man hittar i skog och sjö smakar sällsynt gott. Det tycker förstås vår främste viltkock Gert Klötzke, som samlatmånga av sina bästa recept på allt som skogen ger, samtidigt som han frikostigt delar med sig av sina erfarenheter. För att ackompanjera rätterna har Karsten Thurfjell sammanställt smakprov från den svenska litteraturens jaktlag, fiskafängen, svamputflykter och bärplockningar, från Fritiof Nilsson Piraten till Marie Hermanson.

Även om dagens livsmedelsbutiker erbjuder all tänkbar mat så älskar vi fortfarande att hämta vår föda i skogen. Svampens, bärens, fiskens och viltets olika säsonger förorsakar ett antal myllrande folkrörelser ut i våra marker. Inte minst älgjaktenär en årlig passion som går tvärs genom samhällslagren, och många är historierna som berättas därom.
Man kan tvista om det är naturupplevelsen eller den föda man finner som är viktigast, men alla är nog överens om att det man hittar i skog och sjö smakar sällsynt gott. Det tycker förstås vår främste viltkock Gert Klötzke, som samlat många av sina bästa recept på allt som skogen ger, samtidigt som han frikostigt delar med sig av sina erfarenheter. För att ackompanjera rätterna har Karsten Thurfjell sammanställt smakprov från den svenska litteraturens jaktlag, fiskafängen, svamputflykter och bärplockningar, från Vilhelm Moberg tillLinda Olsson.

Utgivningsdatum: 20080826
9789100118907

Bok: 20822

Anmäl textfel

Utgivning

Soppor och bröd

av Gert Klötzke
Inbunden, Finns i lager, 352 kr

Nobelfesten, recept och menyer

av Gert Klötzke
Inbunden, Finns i lager, 397 kr

Bra kött : från nos till svans

av Gert Klötzke
I Bra kött får du 300 fantastiska recept med kött och en gedigen ...

Skogens mat : en resa i litteraturens landskap

av Gert Klötzke
Även om dagens livsmedelsbutiker erbjuder all tänkbar mat så älsk...

Smörgåsbord : alla klassiska recept i modern tappning

av Gert Klötzke
»220 stycken mumsbitar«Sundsvalls TidningDetta är den största och...

Jägarens nya kokbok : från jakt till dukat bord

av Gert Klötzke
Viltkött intar en speciell plats i det svenska köket. När det är ...

Fågeljägarens kokbok

av Gert Klötzke
Fågeljakten är inte bara en speciell begivenhet som landets 300 0...

Utgivning - andra språk

The Swedish smörgåsbord : all the original recipes i modern style (eng)

av Gert Klötzke
»220 stycken mumsbitar«Sundsvalls TidningThis is the biggest, mos...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.1