Glansholms Bokhandel & Antikvariat 

Söker du efter "Jägarens nya kokbok : från jakt till dukat bord" av Gert Klötzke? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.

 Information från förlaget 

Jägarens nya kokbok : från jakt till dukat bord

Av Gert Klötzke, Torsten Mörner

Bok-
presentation:
Jägarens nya kokbok : från jakt till dukat bord
Författar-
presentation:
Gert Klötzke
Fotograf: Torsten Mörner

Nya Jägarens kokbok innefattar hela vilthanteringen – från jaktbyten till delikatesser på matbordet. Viltkött intar en speciell plats i det svenska köket – när det är fest bjuder man på vilt. Och när våra bästa kockar tävlar väljer de flesta viltkött, något som är självklart för en av landets främsta, Gert Klötzke.

Förutom vanliga arter som älg, rådjur och hare omfattar boken även hjort, vildsvin, bäver och kanin.

Författarna tar upp alla moment som rör hanteringen av viltet, från det att djuret skjutits och transporterats hem, till arbetet med det uppstyckade köttet i köket. Ett avsnitt om åldersbestämning ingår också, eftersom djurets ålder är avgörande för köttets smak, kvalitet och vilket tillagningssätt man bör välja. I ett annat avsnitt kan vi läsa om saltning, torkning och rökning, hur man tillreder fonder och marinader samt tips vid stekning.

I kokboken finns nya och spännande recept på välsmakande vilträtter. Men här finns också riktigt gamla klassiker som är värda att föras vidare till nya generationer ”viltkockar”. Samtliga recept får en köttförklaring, dvs varför man ska välja just denna del av viltet till just denna rätt. Alla receptbilder är nytagna, och boken innehåller en nyskriven sida som behandlar vilt och vin.

Jägarens nya kokbok är rikt illustrerad med detaljerade bilder av hög kvalitet. Med hjälp av dessa är bokens instruktioner lätta att följa för den som vill lära sig mer om vilthantering och tillagning av alla typer av vilt.

Jägarens nya kokbok är en totalreviderad upplaga av Jägarens kokbok som utkom för första gången 1995.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Prisma
Lagerstatus: Definitivt slut

Viltkött intar en speciell plats i det svenska köket. När det är fest bjuder man på vilt, och när våra bästa kockar tävlar väljer de flesta viltkött - något som är självklart för en av landets främsta, GertKlötzke. Jägarens nya kokbok innefattar hela vilthanteringen - från jaktbyten till delikatesser på matbordet - styckning, åldersbestämning, nya och spännande recept, köttförklaringar, tips om vilt och vin och mycket mera.

Utgivningsdatum: 20050926
9789151843681

Bok: 1352

Anmäl textfel

Utgivning

Soppor och bröd

av Gert Klötzke
Inbunden, Finns i lager, 352 kr

Nobelfesten, recept och menyer

av Gert Klötzke
Inbunden, Finns i lager, 397 kr

Bra kött : från nos till svans

av Gert Klötzke
I Bra kött får du 300 fantastiska recept med kött och en gedigen ...

Skogens mat : en resa i litteraturens landskap

av Gert Klötzke
Även om dagens livsmedelsbutiker erbjuder all tänkbar mat så älsk...

Smörgåsbord : alla klassiska recept i modern tappning

av Gert Klötzke
»220 stycken mumsbitar«Sundsvalls TidningDetta är den största och...

Jägarens nya kokbok : från jakt till dukat bord

av Gert Klötzke
Viltkött intar en speciell plats i det svenska köket. När det är ...

Fågeljägarens kokbok

av Gert Klötzke
Fågeljakten är inte bara en speciell begivenhet som landets 300 0...

Utgivning - andra språk

The Swedish smörgåsbord : all the original recipes i modern style (eng)

av Gert Klötzke
»220 stycken mumsbitar«Sundsvalls TidningThis is the biggest, mos...

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.4.1