Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Långkok - Häftad
Finns i lager, 151 kr
 Information från förlaget 

Långkok

Av Jens Linder

Bok-
presentation:
Långkok
Författar-
presentation:
Jens Linder
Häftad
Finns i lager, 151 kr

Spadet sjuder försiktigt. Undan för undan bryter värmen ner köttets motspänstighet och smakerna mognar. Efter ett par timmar i den heta vätskan faller köttbitarna nästan isär. Buljongen smakar fylligt och milt, mättad med smakämnen som köttet släppt ifrån sig. Tiden har gjort det möjligt.
Långkok passar den moderna människan. Inte bara för att rätter som kalops, dillkött, boeuf bourguignon och texas chili är mustiga och rika och gör att man mår bra, utan också för att de i själva verket kräver så lite tid. Medan grytan puttrar på spisen, eller steken står i ugnen, så kan man göra något helt annat: läsa en god bok, fixa med bokföringen eller bara umgås. Då och då ringer äggklockan och då kollar man att allt går som det ska.
Den här boken vill uppmuntra till mer långdragen matlagning. Ordet långkok har tolkats i vid bemärkelse, så Jens Linder har inte bara tagit med grytor, utan även soppor, stekar och lådor som tillagas i sakta mak. Många rätter är svenska och egenkomponerade, men långkok finns över hela världen och recepten kommer även långväga ifrån.
Genom att låta en gryta eller en soppa koka dagen innan den ska serveras är mycket vunnet. Man slipper bli stressad och maten blir bara godare av att stå och mogna. Köttbitar i en gryta blir eftermarinerade av såsen och smakerna djupnar.
Det enda som krävs är att man tänker lite i förväg.

Utgåvor

Kartonnage
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Lagerstatus: Definitivt slut

Långkok finns tillgänglig i nytugåva (2013)

Spadet sjuder försiktigt. Undan för undan bryter värmen ner köttets motspänstighet och smakerna mognar. Efter ett par timmar i den heta vätskan faller köttbitarna nästan isär. Buljongen smakar fylligt och milt, mättad med smakämnen som köttet släppt ifrån sig. Tiden har gjort det möjligt.
   Långkok passar den moderna människan. Inte bara för att rätter som kalops och boeuf bourguignon är mustiga och rika, utan också för att de i själva verket kräver så lite tid. Medan grytan puttrar på spisen kan man läsa en god bok, fixa med bokföringen eller bara umgås.
   Den här boken vill uppmuntra till mer långdragen matlagning. Ordet långkok har tolkats i vid bemärkelse, så Jens Linder har inte bara tagit med grytor, utan även soppor, stekar och lådor som tillagas i sakta mak. Många rätter är svenska och egenkomponerade, men långkok finns över hela världen och recepten kommer även långväga ifrån.

Långkok finns tillgänglig i nyutgåva (2013)

Spadet sjuder försiktigt. Undan för undan bryter värmen ner köttets motspänstighet och smakerna mognar. Efter ett par timmar i den heta vätskan faller köttbitarna nästan isär. Buljongen smakar fylligt och milt, mättad med smakämnen som köttet släppt ifrån sig. Tiden har gjort det möjligt.
   Långkok passar den moderna människan. Inte bara för att rätter som kalops, dillkött, boeuf bourguignon och texas chili är mustiga och rika och gör att man mår bra, utan också för att de i själva verket kräver så lite tid. Medan grytan puttrar på spisen, eller steken står i ugnen, så kan man göra något helt annat: läsa en god bok, fixa med bokföringen eller bara umgås. Då och då ringer äggklockan och då kollar man att allt går som det ska.
   Den här boken vill uppmuntra till mer långdragen matlagning. Ordet långkok har tolkats i vid bemärkelse, så Jens Linder har inte bara tagit med grytor, utan även soppor, stekar och lådor som tillagas i sakta mak. Många rätter är svenska och egenkomponerade, men långkok finns över hela världen och recepten kommer även långväga ifrån.
   Genom att låta en gryta eller en soppa koka dagen innan den ska serveras är mycket vunnet. Man slipper bli stressad och maten blir bara godare av att stå och mogna. Köttbitar i en gryta blir eftermarinerade av såsen och smakerna djupnar.
   Det enda som krävs är att man tänker lite i förväg.

Utgivningsdatum: 20070918
9789100112097

Kartonnage
Förlag: Bonnier Fakta
Lagerstatus: Definitivt slut

Långkok passar verkligen den stressade nutidsmänniskan, eftersom grytor som kalops och boeuf bourguignon sköter sig själva på spisen. Och under tiden kan man göra helt andra saker. I denna efterlängtade nyutgåva av Långkok finns inte bara grytor utan även soppor, stekar och lådor som tillagas långsamt. Många av rätterna är svenska och komponerade av Jens Linder, en del har smaker från andra delar av världen.

Få tid över med ett långkok!



Nu är den här, den efterlängtade nyutgåvan av Långkok. Kanske kan man tro att långkok inte alls passar den stressade nutidsmänniskan, men det är precis tvärtom. Grytor som kalops och boeuf bourguignon kräver faktiskt en ganska liten arbetsinsats eftersom de sköter sig själva på spisen. Och medan grytan eller steken tillagas kan man göra helt andra saker. I Långkok finns grytor, sautéer och raguer, såväl lättsamma och gräddvita som chiliheta och vitlöksskarpa. Här finns värmande soppor, stekar med knaprig yta och medgörliga saftiga inre och här finns långsamma lådor. Du hittar också tillbehör i form av karljohangratäng, pressgurka eller rostad potatis. Många av rätterna är svenska och komponerade av Jens Linder, en del kommer från andra delar av världen. Förutom de många välsmakande recepten får du allmänna tips om tillagning, köttkvalitet, förberedelser, kryddning och redningar.

Utgivningsdatum: 20131008
9789174243567

Häftad
Förlag: Bonnier Fakta
Lagerstatus: Finns i lager
Utgivningsdatum: 20141007
9789174244694

Bok: 10966

Anmäl textfel

Utgivning

Semester : från försommarfest till kräftskiva

av Jens Linder
I Semester hittar du maten, lekarna och sommarens pysselprojekt. ...

December : från adventspyssel till nyårspartaj

av Jens Linder
Johanna och Jens förbereder inför den alldeles för korta julmånaden december med glittrigt pynt, sötsaker och riktigt god julmat. Med allt mysigt som julen innehåller, glöggmingel, uppesittarkväller och julbord.

LCHF till fest

av Jens Linder
Sätt ett glas bubbel i handen på gästerna när de kommer, därtill ...

Operakällaren : operahuset Karl XII:s torg Stockholm

av Jens Linder
Få svenska restauranger har ett sådant renommé som Operakällaren....
Inbunden, Finns i lager, 542 kr

Made in Sweden

av Jens Linder
I en tid då de småskaliga och omsorgsfulla producenterna blir all...

Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag

av Jens Linder
Det är kul att laga mat tillsammans, särskilt på helgen, när man ...

Bara bär: I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda.

av Jens Linder
Ibland fick vi barn viktiga uppdrag av mormor. Att hämta en flask...

Svamplycka

av Jens Linder
Ordet svamplycka är det första man tänker på när Pelle Holmberg, ...

Vardagsfest : njutning hela veckan

av Jens Linder
Skäm bort familjen, lär känna grannarna, höj romantikfaktorn, umg...
Inbunden, Finns i lager, 187 kr

Långkok

av Jens Linder
Långkok finns tillgänglig i nytugåva (2013)Spadet sjuder försikti...
Häftad, Finns i lager, 151 kr

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.3.4