Glansholms Bokhandel & Antikvariat 
Operakällaren : operahuset Karl XII:s torg Stockholm - Inbunden
Finns i lager, 542 kr
 Information från förlaget 

Operakällaren : operahuset Karl XII:s torg Stockholm

Av Jens Linder, Karsten Thurfjell, Martin Goodwin, Richard Juhlin, Stefano Catenacci

Bok-
presentation:
Operakällaren : operahuset Karl XII:s torg Stockholm
Författar-
presentation:
Jens Linder
Inbunden
Finns i lager, 542 kr

Porträtt av en stjärnkrog

Få svenska restauranger har ett sådant renommé som Operakällaren. I mer än tvåhundra år har den legat som ett smycke i kungliga kvarter i Kungsträdgården i Stockholm och generationer av svenskar förknippar dess namn med ett etablissemang av högsta klass. På Operakällaren har legendariska matkreatörer som Tore Wretman och Werner Vögeli verkat, här har maträtter skapats, nya råvaror prövats och kokkonsten utvecklats. Idag serveras här internationell haute cuisine signerad Stefano Catenacci, rollen som kunglig hovleverantör är i högsta grad aktiv och restaurangen har utsetts till Årets restaurang 2010 i White Guide.

Operakällaren är boken om Sveriges nationalrestaurang. Exklusiva menyer illustreras av fotografer som Dawid, Bruno Ehrs, Denise Grünstein, David Loftus och Caroline Roosmark. Jens Linder berättar om mat och servering genom mer än två seklers restaurangliv, Richard Julin mäter temperaturen på Nobiskällarens dryckesskatter och Martin Goodwin tar oss med från 1700-talets simpla källarkrog till dagens stjärnkrog. En glimt in i restaurangens eget konditori och ett besök på en Nobelmiddag på Kungliga Slottet ingår också i detta porträtt av klassiska Operakällaren.

Utgåvor

Inbunden
Förlag: Bonnier Fakta
Lagerstatus: Finns i lager

Få svenska restauranger har ett sådant renommé som Operakällaren. Med sitt internationella haute cuisine, sina utmärkelser i Guide Michelin och White Guide samt titeln kunglig hovleverantör lever den upp till sitt rykte.

Operakällaren är boken om Sveriges nationalrestaurang. Exklusiva menyer signerade kökschef Stefano Catenacci illustreras av fotografer som Dawid, Bruno Ehrs, Denise Grünstein och Caroline Roosmark. Jens Linder berättar om mat och servering genom mer än två seklers restaurangliv, Karsten Thurfjell och Richard Julin mäter temperaturen på Nobiskällarens dryckesskatter och Martin Goodwin tar oss med från 1700-talets simpla källarkrog till dagens stjärnkrog. En glimt in i restaurangens eget konditori och ett besök på en Nobelmiddag på Kungliga Slottet ingår också i detta porträtt av klassiska Operakällaren.

Porträtt av en stjärnkrog



Få svenska restauranger har ett sådant renommé som Operakällaren. I mer än tvåhundra år har den legat som ett smycke i kungliga kvarter i Kungsträdgården i Stockholm och generationer av svenskar förknippar dess namn med ett etablissemang av högsta klass. På Operakällaren har legendariska matkreatörer som Tore Wretman och Werner Vögeli verkat, här har maträtter skapats, nya råvaror prövats och kokkonsten utvecklats. Idag serveras här internationell haute cuisine signerad Stefano Catenacci, rollen som kunglig hovleverantör är i högsta grad aktiv och restaurangen har utsetts till Årets restaurang 2010 i White Guide.

Operakällaren är boken om Sveriges nationalrestaurang. Exklusiva menyer illustreras av fotografer som Dawid, Bruno Ehrs, Denise Grünstein, David Loftus och Caroline Roosmark. Jens Linder berättar om mat och servering genom mer än två seklers restaurangliv, Richard Julin mäter temperaturen på Nobiskällarens dryckesskatter och Martin Goodwin tar oss med från 1700-talets simpla källarkrog till dagens stjärnkrog. En glimt in i restaurangens eget konditori och ett besök på en Nobelmiddag på Kungliga Slottet ingår också i detta porträtt av klassiska Operakällaren.

Utgivningsdatum: 20100831
9789174240252

Bok: 28029

Anmäl textfel

Utgivning

Semester : från försommarfest till kräftskiva

av Jens Linder
I Semester hittar du maten, lekarna och sommarens pysselprojekt. ...

December : från adventspyssel till nyårspartaj

av Jens Linder
Johanna och Jens förbereder inför den alldeles för korta julmånaden december med glittrigt pynt, sötsaker och riktigt god julmat. Med allt mysigt som julen innehåller, glöggmingel, uppesittarkväller och julbord.

LCHF till fest

av Jens Linder
Sätt ett glas bubbel i handen på gästerna när de kommer, därtill ...

Operakällaren : operahuset Karl XII:s torg Stockholm

av Jens Linder
Få svenska restauranger har ett sådant renommé som Operakällaren....
Inbunden, Finns i lager, 542 kr

Made in Sweden

av Jens Linder
I en tid då de småskaliga och omsorgsfulla producenterna blir all...

Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag

av Jens Linder
Det är kul att laga mat tillsammans, särskilt på helgen, när man ...

Bara bär: I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda.

av Jens Linder
Ibland fick vi barn viktiga uppdrag av mormor. Att hämta en flask...

Svamplycka

av Jens Linder
Ordet svamplycka är det första man tänker på när Pelle Holmberg, ...

Vardagsfest : njutning hela veckan

av Jens Linder
Skäm bort familjen, lär känna grannarna, höj romantikfaktorn, umg...
Inbunden, Finns i lager, 187 kr

Långkok

av Jens Linder
Långkok finns tillgänglig i nytugåva (2013)Spadet sjuder försikti...
Häftad, Finns i lager, 151 kr

Sök bok/författare/artikel


Om LitteraturMagazinet

LitteraturMagazinet – Sveriges största litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Följ oss på Facebook, Twitter och prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Läs mer om LitteraturMagazinet

Aktuella recensioner

Zelenskyj och den ryska propagandan

Recension: Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina av Simon Shuster

Kan vi lära av historien?

Recension: En tid för krig : Europas väg mot storkonflikt 1939 och 2022 av Wilhelm Agrell

Berättelse om en hjälte

Recension: Hand i hand med barnen till Treblinka : Berättelsen om Janusz Korczak av Margit Silberstein

Starka kvinnor i en levande forntid

Recension: Tors vrede av Elvira Birgitta Holm

Lättläst och lugnande om AI

Recension: Maskiner som tänker av Inga Strümke

Storartat om kärlek som varar

Recension: Sniglar och snö av Agneta Pleijel

Varför måste Dagerman dö?

Recension: Himlen nära. Stig Dagerman och Anita Björk : En bok om konstnärskap, livskamp och kärlek av Lo Dagerman

Tredje boken om Betty gör mig besviken

Recension: Käraste vänner av Katarina Widholm

Pricksäker satir över kulturlivet

Recension: Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Trovärdigt om vikingarnas handelsresor

Recension: Miklagård av Agneta Arnesson Westerdahl
Glansholms Bokhandel & Antikvariat
Kundtjänst, vardagar 9-16: 070-692 50 50
LitteraturMagazinet
Redaktör: Sandra Sandström
Ansvarig utgivare: Linus Glansholm
Teknik: Framkant Media AB
Annonsera:  Framkant Media AB
Webbplatsen ligger i Framkantoch drivs av SpaceLoops CMS v.0.3.4